Agora-päivän 2016 esitykset nyt verkossa

Suuren kiinnostuksen vuoksi olemme nyt avanneet mahdollisuuden kuulla ja nähdä Agora-päivän 16.3.2016 kovatasoiset puheenvuorot myös verkkosivujen kautta. Tilaisuudessa käsiteltiin yliopistojen tiederahoituksen ja rakennemuutoksen kannalta ajankohtaisia monitieteiseen tutkimuksen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuden teemoja.

Hallitusohjelman mukaan tutkimuksesta pitäisi saada entistä enemmän ja konkreetimmin tulosta ulos ja samalla lisää vauhtia yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Agora-päivä oli tähän liittyvän työ- ja elinkeinoministeriön iTutka-hankkeen loppuraportin ”Vaikuttavaa tutkimusta – Kokeiluehdotuksia tutkimuksen vaikuttavuuden ja kaupallistamisen edistämiseksi” julkistamistilaisuus Keski-Suomessa.

Agora-päivän puhujia ovat mm. rehtori Matti Manninen, neuvotteleva virkamies Pirjo Kutinlahti työ- ja elinkeinoministeriöstä, emeritus tutkimusprofessori Antti Hautamäki, entinen pääministeri ja nykyisin mm. Aalto-yliopistossa toimiva Esko Aho sekä Agora Centerin johtaja, professori Pasi Tyrväinen

Tutkimuksen tekemiseen pyritään löytämään uusia toimintamalleja ja etsitään tapoja tehdä entistä pienemmillä resursseilla parempia tuloksia. Tämä vaatii sekä rakenteellisia että yhteisöllisiä innovaatioita ja kokeiluja.

Päivän lopuksi pureuduttiin päivän teemaan eri näkökulmista paneelissa, jossa keskustelivat maakuntajohtaja Anita Mikkonen, yliopiston strategiajohtaja Kari Pitkänen, Jyväskylän kaupungin kehittämispäällikkö Laura Ahonen, yritystoimintaa monipuolisesti tunteva johtaja Jyrki Saarivaara sekä yliopistotyöntekijöiden tuntemuksia palkitusti tutkinut tutkijatohtori Tiina Nikkola.

Vuosijuhla päättyi vuotuisen väitöskirjapalkinnon luovuttamiseen. Palkinnon sai taiteiden maisteri, filosofian tohtori Jing Yang.

Katso koko ohjelma täältä.

Agora Center on Jyväskylän yliopiston luova, kansainvälinen ja monitieteinen tutkimusympäristö, joka edistää tutkimuksen verkostoitumista ja vaikuttavuutta. Yhteistyö kumppaneiden kanssa toteutetaan yhteisissä tutkimushankkeissa, tapahtumia järjestettäessä sekä koulutusyhteistyönä. Monitieteisissä tutkimushankkeissa yhdistyvät paitsi eri tieteenalojen tutkimusosaaminen, myös monipuolisen partneriverkoston asiantuntemus.