AC-uutisia

Agora Centerin ajankohtaisia tiedotteita.
Tervetuloa näyttelyyn: Tuloksiin yhteisvoimin - Agora Center 2002-2016
Jyväskylän yliopiston tiedemuseon näyttely Tuloksiin yhteisvoimin - Ambitious Co-creation esittelee vuosina 2002-2016 toimineen tutkimusyksikkö Agora Centerin vaiheita ja saavutuksia.
Jyväskylän yliopiston Agora Center juhlii 15 vuoden menestystarinoita
Agora Center kutsuu viimeistä kertaa ystäviään, kumppaneitaan ja alumnejaan koolle Agoraan teemalla Agora Center Spin Off torstaina 3.11. alkaen klo 15. Monialaisen yhteistyön, ihmisläheisten ratkaisujen sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi vuonna 2002 perustetun yksikön toiminta päättyy yliopiston hallituksen päätöksellä vuoden 2016 lopussa.
Tutkimusprofessori Lauri Frankille ja yrityksille suurrahoitus yhteishankkeisiin
Keskittyminen tutkimustyöhön ja yritysyhteistyön rakentamiseen tutkimusprofessorina Jyväskylän yliopiston Agora Centerissä ovat tuottaneet hyvän tuloksen tutkimusprofessori Lauri Frankille. Hän on yrityskumppaneineen juuri saanut Tekesin päätökset kahdelle uudelle yhteistyöhankkeelle, joiden arvioidut kokonaisbudjetit nousevat yhteensä lähes 8 miljoonaan euroon.
Soten suurasiakkaiden palvelut hajallaan
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (Kainuun sote) ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (JYTE) -kuntien paljon sote-palveluita käyttävien hoitotoiminnan analysointi sekä kehittäminen” -hankkeen loppuraportti on valmistunut. Sen mukaan paljon sote-palveluita käyttävien asiakkaiden palvelukokonaisuuden hallinnassa on paljon tekemistä, koska asiakkaat ovat hyvin erilaisia ja monet kustannuksista linkittyvät toisiinsa lainsäädännön kautta. Erilaisia palveluja tarvitsevien hoito- ja palveluketjun kokonaisvaltainen suunnittelu ja koordinointi on keskeistä, mikäli halutaan saavuttaa säästöjä, mutta turvata myös asiakkaan oikea-aikainen palvelujen saanti.
JY:n opiskelijat mukana uuden terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymän kehittämistyössä
Jyväskylän yliopistossa järjestettävän Monitieteisen työelämäprojekti -opintojakson myötä opiskelijatiimi pääsi aitiopaikalle seuraamaan Keski-Suomeen rakennettavan terveys- ja sosiaalialan osaamiskeskittymän kehittämishanketta. Tällä hetkellä hanketta kutsutaan nimellä Campus FI. Kuluneen kesän aikana monitieteinen Tiimi Kampus sai mahdollisuuden käyttää omaa asiantuntemustaan ja tuoretta tietoaan Campus FI -hankkeen viestinnän kirkastamiseksi.
Uudella mallilla satojen miljoonien säästöt sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin
Data-analytiikalla ja simulointimallinnuksella saadaan arvioitua uudistusten vaikutuksia ilman työläitä kenttäkokeiluja. Sote-asiakasdataan pohjautuvan simulointimallin perusteella havaittiin satojen miljoonien eurojen säästöpotentiaali: kokonaisvaltaisen hoitosuunnitelman ja eri ammattiryhmien välisen saumattoman yhteistyön lisäämisen avulla voidaan tehostaa toimintaa. Myös muita sote-uudistusta tukevia ratkaisuja mallintamalla saadaan esille käyttökelpoiset kehityskohteet sekä niiden tuottamat säästöt.
Agora Centerin tutkimusryhmä uudistaa sote-palveluita
Tutkimuksen vastuullinen johtaja Toni Ruohonen Radio Jyväskylän haastattelussa.
Kouluyhteisö osallistuu kehittämiseen digityökalun avulla
Äänekosken kaupungin Koulumäen koululla ja Keskuskoululla on viimeisen puolen aikana kokeiltu digitaalista Ideaikkuna-työkalua koulun toimintojen kehittämisessä. Sovelluksen kautta voi kirjata omat ideat ja aloitteet yhteiselle työpöydälle muiden työntekijöiden kommentoitavaksi ja kehitettäväksi edelleen. Esiin nostettuihin asioihin on myös mahdollista liittää erilaisia ratkaisu- ja kokeiluehdotuksia.
Jyväskylän yliopisto lakkauttaa monitieteisen tutkimusyksikkönsä
Jyväskylän yliopiston hallitus päätti 13.4. lakkauttaa monitieteiseen projektitoimintaan keskittyvän tutkimusyksikkönsä Agora Centerin, asettaen tavoitteeksi kehittää Agora Centerin toiminnassa tunnistettuja vahvuuksia läpileikkaavasti tiedekunnissa, erillislaitoksissa ja yliopistopalveluissa.
Lauri Frank: Miksi verkkokauppiaan pitäisi välittää asiakkaan tunteista?
Tunteet ovat olennainen osa kuluttajan shoppailukokemusta. Miten shoppailuun liittyvät tunteet eroavat kivijalkamyymälän ja verkkokaupan välillä? Entäpä miksi verkkokauppiaan pitäisi olla kiinnostunut kuluttajassa heränneistä tunteista ostoprosessin aikana? Kysyy Agora Centerin tutkimusprofessori Lauri Frank Paytrailin blossa.
Agora-päivän 2016 esitykset nyt verkossa
Suuren kiinnostuksen vuoksi olemme nyt avanneet mahdollisuuden kuulla ja nähdä Agora-päivän 16.3.2016 kovatasoiset puheenvuorot myös verkkosivujen kautta. Tilaisuudessa käsiteltiin yliopistojen tiederahoituksen ja rakennemuutoksen kannalta ajankohtaisia monitieteiseen tutkimuksen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuden teemoja.
Agora-väitöskirjapalkinto Jing Yangille
Jyväskylän yliopiston Agora Center jakoi 16-vuotisjuhlassaan 16.3.2016 vuosittaisen väitöskirjapalkinnon monitieteiselle, ihmistä palvelevien sovellusten ja yhteiskuntaa hyödyttävien innovaatioiden kehittämisen kannalta merkittävälle väitöskirjatyölle.
Agora-päivä 2016: Tulosta ulos - vauhtia vaikuttavuuteen
Agora-päivän seminaarissa käsitellään parhaillaan kiivaan keskustelun kohteena olevan yliopistojen tiederahoituksen ja rakennemuutoksen kannalta ajankohtaisia monitieteiseen tutkimuksen ja yhteiskunnalliseen vaikuttavuuden teemoja.
Jyväskylän Kankaan alueella kehitetään digitaalisia palveluja arjen tarpeisiin
Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs 5000 asukkaan ja 2100 työpaikan kaupunginosa. Jyväskylän yliopisto ja Ericsson yhteistyökumppaneineen kehittävät ja testaavat alueen asukkaille uusia älyratkaisuja Tekesin INKA-ohjelman rahoittamassa hankkeessa.
Tutkimushanke luo parempia SOTE-palveluita digitalisoinnin avulla
Jyväskylän yliopisto tehostaa tutkimustulosten kaupallistamista
Yliopistossakin tarvitaan tukea suomen kielen oppimiselle
Yliopisto-osaaminen käyttöön maahanmuuton kysymyksissä
Eri tieteenalojen tutkijat kokoontuivat keskustelemaan ajankohtaisista maahanmuuttoon liittyvistä haasteista ja niiden tutkimuksesta 11.1.2016. Tutkimustietoa ja vahvaa asiantuntemusta maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin on yliopistossa hyvin saatavilla.
Harjoittelijapaikka haettavana Monitieteiseen työelämäprojektiin
Agora Center hakee harjoittelijaa Monitieteinen työelämäprojekti -kurssin avustajan tehtäviin kesäksi 2016.
Yliopiston nelikätinen strategiamalli?
Agora Centerin johtajan Pasi Tyrväisen kirjoitus tiedeblogissa.
Share |